Site logo

ART AMSTERDAM - SPUI

Stichting Amsterdam International Artists

LUC HOUWELING
visit Luc’s website

LUC HOUWELING

Ik maak gebruik van gemengde techniek op papier, doeken en MDF, waarbij ik als basis acrylverf gebruik in verschillende lagen. Dit combineer ik met verschillende soorten papier, krijt, kleurpotloden en Oost-Indische inkt. Hierdoor ontstaat een gelaagdheid die vorm en inhoud met elkaar verbindt.

Mijn werk is overwegend (sur)realistisch. Ik ga uit van invallen en associaties en de behoefte om situaties te 'verschuiven', te ensceneren. De voorstellingen zijn doorwerkt en tekenachtig van stijl. Steeds meer krijgt de omgeving een abstracte uitstraling die de realistische elementen versterken en waarmee ik hoop de fantasie van de kijker te prikkelen.

In 1985 heb ik mijn 2e graads lerarenopleiding afgerond aan de Vrije Leergangen van de Vrije Universiteit (Tekenen en Handvaardigheid). In 1987 ben ik afgestudeerd aan de Amsterdamse Academie voor beeldende vorming (1e graads). Sindsdien ben ik als docent 'beeldend, tekenen en cultureel kunstzinnige vorming' werkzaam in het onderwijs. Momenteel ben ik voor drie dagen per week verbonden aan de Open Schoolgemeenschap Bijlmer in Amsterdam Zuidoost en ben ik tussen 2011 en 2015 actief geweest in mijn eigen galerie/atelier, galerieParkart.nl.

Voor meer info and foto’s kijk op:
Luc’s website
© 2015-2018 © ArtAmsterdam-Spui Contact