Site logo

ART AMSTERDAM - SPUI

Stichting Amsterdam International Artists

Marjolein de Man Sieraden
Mijn voorkeur gaat uit naar het werken met ongewone, niet voor de hand liggende materialen, zoals touw, rubber, materialen uit de natuur, papier en vilt. Meestal ontstaan mijn sieraden al doende en werk ik niet volgens een schets of ontwerp. Terwijl ik aan het werk ben ontdek ik nieuwe manieren om een materiaal te verwerken of te gebruiken en dat geeft vaak het leukste, spannendste en meest verrassende resultaat.
Omdat ik uit ga van toevalligheden en materialen die op mijn pad komen betekent dit vaak dat er van een sieraad maar één exemplaar gemaakt is en dat een volgende er weer heel anders uit zal zien. Sieraden kunnen op elkaar lijken, maar zijn nooit hetzelfde.

De sieraden die ik maak zijn geen juwelen en hebben geen eeuwig karakter. Je kunt ze zien als grapjes of als tijdelijke toevoeging aan jezelf. Veel van de sieraden die ik maak zijn vergankelijk. Dit komt door het materiaal. Over het algemeen reageren natuurlijke materialen op lucht, licht, vocht e.d. Dat zorgt ervoor dat een sieraad “vergaat” al naar gelang de keuze van het materiaal.
www.marjoleindeman.blogspot.com


Marjolein de Man Jewelry
My work is made of materials you don't immediately expect te be used in jewelry: wood, rope, rubber, felt, paper, leaves.
I don’t sketch and design; I collect, start to work and see what comes out. The most unexpected and exiting things happen when you let yourself be surprised by the material itself.
It leads to mostly unique pieces, or at least never more than a couple of the same ones.

My jewelry doesn't last forever. It deteriorates and changes due to the material. That's why it's best to look at my jewelry as a nice suprise, a statement or a temporary addition to yourself.
Enjoy wearing my necklaces and see what happens: They will prove to be conversation pieces!
www.marjoleindeman.blogspot.com

enjoy
 


© 2015-2018 © ArtAmsterdam-Spui Contact